beeldenroute Slot Zeist

beeldenroute Slot Zeist

Beeldenexpositie ‘Van Buiten naar Binnen’

Beeldenroute ‘Van Slot tot Centrum’.

De beelden vormen een logische verbinding tussen het karakteristieke Slot met zijn voorname uitstraling en het gezellige winkelcentrum van Zeist.  Geïnteresseerde bezoekers vragen naar de brochure en gaan vervolgens lopend of fietsend  op ontdekkingsreis langs de beelden.  Inmiddels heeft de beeldenroute zijn derde ‘remake’ achter de rug en zijn in het voorjaar van 2018 een aantal spraakmakende kunstobjecten toegevoegd.

Geïnspireerd door het succes is besloten om dit najaar de beeldenroute een ‘uitloop’ te geven tot in de expositiezalen van het Slot.  Door een verbinding te leggen van buiten naar binnen de muren van het Slot, wordt aan de beeldenroute een nieuwe en uiterst spannende dimensie toegevoegd.

De diversiteit van de getoonde beelden is enorm: Van de serene sculpturen van Margot Homan, de ronduit grappige beelden van Bas de Wit tot en met de organische creaties van Tanja Smeets. Vaak doen de titels van de kunstwerken iets anders vermoeden dan datgene wat erachter schuilgaat. Wat heeft de kunstenaar met zijn beeld bedoeld ?

Vaak valt er dan nog meer in te zien dan u in eerste instantie dacht. Beelden blijven verrassen. Beelden blijven verbazen. Slot Zeist nodigt u dit najaar van harte uit om deze ontdekkingsreis mee te beleven.

In de beeldenexpositie ‘Van buiten naar binnen’ is werk te zien van de volgende kunstenaars: Armando, Lia van Vugt, Margot Homan, Arie Berkulin, Bas de Wit,  Lotje de Lussanet, Tanja Smeets, Olaf Mooij, Edith Janzen, Gauvrit Sylvestre, Jan van IJzendoorn, Sjef Voets, Kieta Nuij,  Hans van der Ham en Bianca Runge.

Back to Top