Zeeuws Kunst Festival

Zeeuws Kunst Festival

2015

Lasloods Kunst Festival2015-zomerherfst 333

Matglimmend schijnen ze ons tegemoet, de shelter, boomstammen en objecten van aluminium. Sprookjesachtig vangen ze het licht en reflecteren tegelijk de omgeving. De scene waarin we beland zijn houdt het midden tussen een toekomstvisioen en een fragment uit Alice in Wonderland. De tijd staat even stil.

Is dit een post-apocalyptische scene waar iemand pogingen doet tot wederopbouw? Of het werk van een hallucinerende zonderling? Iemand die zich voorbereid op wat komen gaat en zich overeind houdt in een samenleving die hij niet meer vertrouwt. Een maatschappij die bomen en de aarde langzaamaan vernietigd en waarvan hij stukjes voor de toekomst conserveert. Ondertussen zichzelf zo goed mogelijk met het aluminiumfolie beschermend tegen kwalijke stralingen en de alomtegenwoordige ogen en oren van big brother.

Laten we het op een sprookje houden, waarin je even uit de werkelijkheid kan stappen. Ga zitten en geniet, griezel even maar blijf vooral geloven in de goede afloop. Zolang er leven is en er een paar bomen blijven staan kunnen ze weer uitbotten en tot bloei komen. Zolang er mensen zijn die een uitweg vinden en zich willen losmaken uit de economische ratrace, is er hoop.

__________________________________________________________________

Deelname en organisatie Zeeuws kunstfestival in de lasloods

Zonder bizarre, fantasievolle, intense en soms tegendraadse kunst zou de wereld er heel anders uitzien.

De Lasloods werkgroep, bestaande uit architecten en kunstenaars, heeft het initiatief genomen om de kunst in Zeeland, die zwaar onder vuur ligt, een hart onder de riem te steken.
Willem3 moet sluiten, De Vleeshal en Caesuur liggen zwaar onder vuur, maar ook galerie van den Berge en CBKZeeland dreigen in de problemen te komen.

De kunstenaars kunnen deze budgetloze tweedaagse kunstmanifestatie alleen realiseren dankzij een gratis locatie; zonder gas, elektriciteit, water, riolering of andere voorzieningen.
Daarmee maken de kunstenaars een statement.
Maar wel een positief statement:
Met elkaar laten ze zien dat ze solidair zijn en dat kunst in Zeeland leeft. – dat ze niet opgeven ondanks alles.

Een veertigtal kunstenaars staat garant voor een festivalweekend vol kunst, muziek en performance.
Ter afsluiting zal kunsttijdschrift Decreet zondagmiddag 16:00 de Zeeuwse ontstopper, ter bevordering van de kunsten, uitreiken.

Lasloods Kunst Festival 21 en 22 november 2015
10:00 -17:00
Locatie: Tweede Binnenhavenweg 8 in Vlissingen.
Achter broodjeszaak t Smoske

Organisatie: Bianca Runge en Ramon de Nennie

 

Back to Top